Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Kyselica se zelím a uzeným? To pravé, co nejen na podzim zahřeje až do morku kostí! A navíc ušpiníte jen jeden hrnec.

15 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 plátek uzeného masa
  • 5 ks brambor
  • 1 hrst čerstvých hub
  • 400 g kysaného zelí
  • 500 ml vody
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky kmínu
  • 3 ks bobkového listu
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 1 lžíce hladké mouky
Článek

Postup

01.

Do hrnce nalijte vodu, přidejte sůl, kmín a bobkový list a přidejte do ní oloupané a na kostičky pokrájené brambory. Vařte do poloměkka, bobkové listy vyndejte.

02.

Do hrnce vložte překrájené zelí, pokrájené houby a uzené maso na kostky. Vařte, dokud nejsou brambory měkké. Nakonec přidejte smetanu, ve které jste před tím dobře rozmíchali mouku. Krátce povařte a podávejte.

Bez hub můžete vyzkoušet tradiční kyselicu s klobásou.

Související témata:

Načítám