Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Ještě na začátku minulého století bylo vaření pudinku tak trochu za trest. Případný mlsal totiž jeho přípravou strávil třeba i hodinu, přičemž spotřeboval i 10 čerstvých vajec. Dnes vám příprava nezabere víc než dvě minuty. Zkusíte kyselé řezy s pudinkem?

15 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech
Těsto
  • 5 ks vejce
  • 200 g cukru moučka
  • 100 ml oleje
  • 100 ml vlažné vody
  • 250 g polohrubé mouky
  • 3 lžíce rumu
Pudinky
  • 1 l mléka
  • 1 ks vanilkového pudinku
  • 1 ks kakaového pudinku
K podávání
  • 350 g zakysané smetany
  • 2 lžíce kakaa
  • 50 g mléčné čokolády
  • 3 lžíce cukru moučka
Článek

Postup

01.

Oddělte žloutky od bílků, bílky vyšlehejte do tuha a žloutky umíchejte spolu s cukrem do pěny. Přidejte olej, vodu, rum a dobře promíchejte. Nakonec zlehka přidejte mouku a sníh z bílků.

02.

Těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem. Uvařte zvlášť pudinky podle návodu, nechte je jen mírně vychladnout a poté je naběračkou rovnoměrně „nacákejte“ na připravené těsto. Pečte asi 25 minut při 180 stupních Celsia.

03.

Vychladlé řezy pak potřete zakysanou smetanou smíchanou se třemi lžícemi cukru, posypte kakaem, dozdobte čokoládou a máte hotovo!

Zatoužili jste si vyzkoušet domácí pudink? Koukněte na náš další recept, kde se dovíte jak na něj.

Související témata:

Načítám