Článek
Postup
01.
Do mísy prosejte skoro všechnu mouku, udělejte do ní důlek, rozdrobte do něj droždí, posypejte lžící cukru, překryjte trochou mouky a zalejte 4 lžícemi teplého mléka. Smíchejte v řídké těstíčko a nechte asi 5 minut kynout.
02.
Přidejte zbylé mléko a cukr, rozpuštěné máslo, vajíčka a sůl a rukou nebo elektrickým hnětačem vymíchejte hladké těsto. Nechte asi hodinu v teple kynout a poté namočenýma rukama rozetřete na plech vyložený pečicím papírem. Potřete tvarohem rozmíchaným s vejcem a cukrem, posypejte borůvkami a na závěr drobenkou připravenou ze změklého másla, cukru a mouky. Pečte asi 45 minut při 175 °C dozlatova.
Máte radši samostatné koláčky než koláč na plech? Nevadí, podívejte se na náš tip.