Článek
Postup
01.
Brambory nastrouhejte najemno a rovnou je nechte na cedníku, abych z nich vykapala přebytečná tekutina.
02.
Do misky nalijte trochu vlažného mléka a rozmíchejte v něm nadrobené droždí se lžící hladké mouky. Nechte asi 10 minut vzejít kvásek.
03.
Z brambor vymačkejte zbytek tekutiny, přidejte mouku, kvásek a zbylé mléko, vejce a pár lžic oleje. Promíchejte a dochuťte solí, mletým pepřem, utřeným česnekem, majoránkou a drceným kmínem. Hotové těsto má polotekutou konzistenci. Podle chuti můžete přidat na kostičky nakrájenou slaninu nebo předem namočené sušené houby.
04.
Troubu zapněte na 200 °C. Pekáč vymažte tukem a vysypejte hrubou moukou nebo strouhankou. Těsto, které mezitím začalo kynout, rozprostřete do pekáče, a vložte do trouby. Pečte asi 35 minut dozlatova.
Jednoduché kari brambory vás spolehlivě prohřejí nebo si je můžete dát gratinované s celerem a masem.