Článek
Postup
01.
V malé misce rozmíchejte vlažné mléko, droždí a lžíci cukru a nechte na teplém místě vzejít kvásek.
02.
Mezitím si připravte ostatní ingredience na těsto do velké mísy a kvásek do nich za stálého míchání vlijte. Pořádně prohněťte, aby se všechny suroviny dobře propojily a vzniklo jednolité těsto. Zadělané těsto zlehka poprašte moukou a nechte na teplém místě asi čtvrt hodiny kynout.
ZKUSTE TO LETOS ORIGINÁLNĚ
03.
Vykynuté těsto propracujte a vytvořte z něj na pomoučeném vále 15 válečků dlouhých zhruba dvanáct centimetrů. Začněte modelovat zajíčky: z každého válečku oddělte osm centimetrů těsta na tělíčko, které zatočíte jako šneka, tři centimetry na hlavičku s ouškem (stačí ho přeložit napůl jako na fotce) a zbylý centimetr bude na ocásek. Ocásek a hlavičku připojte k tělíčku a pak vzniklého zajíčka potřete žloutkem a přidejte rozinku jako oko.
04.
Zajíčky skládejte na plech pokrytý pečicím papírem a pečte je cca 18 minut v předehřáté troubě na 180 °C krásně dozlatova.
VELIKONOČNÍ PEČENÍ TROCHU JINAK
Tip: Zajíčky můžete ozdobit kokosem nebo moučkovým cukrem. Všechny potřebné suroviny nejlevněji pořídíte díky nákupnímu rádci Kupi.cz.
Chcete i velkého zajíce, ale nemáte speciální formu? Podívejte se na recept krok za krokem, jak udělat velikonočního zajíčka bez formy.