Článek
Postup
01.
Mléko zahřejte, přidejte do něj rozdrobené droždí, polovinu cukru a lžičku mouky. Promíchejte a na teplém místě nechte vzejít kvásek.
02.
Mezitím prosejte do mísy mouku, přidejte zbylý cukr a vejce. nakonec dejte do mísy kvásek. Vše důkladně propracujte. Hotové těsto přikryjte utěrkou a nechte ho asi 45 minut kynout.
03.
Třešně vypeckujte. Těsto rozdělte na 16 kousků. V ruce vždy rozmáčkněte na placku, vložte do ní 1 až 2 třešně, kousek marcipánu a pečlivě zabalte a vytvarujte kulatý knedlík.
04.
Do velkého hrnce dejte vařit vodu se špetkou soli. Knedlíky vkládejte do vroucí vody. Vařte je 4 minuty a poté je otočte a vařte další 4 minuty.
05.
Hotové knedlíky rozdělte na talíře. Posypte je nastrouhaným tvarohem, moučkovým cukrem a přelejte máslem.
Zkuste také tvarohové ovocné knedlíky nebo jablečné knedlíky ze strouhaného těsta.