Hlavní obsah
3,6
(11)
Foto: Erika Pilátová

Foto: Erika Pilátová

Sezona ovocných knedlíků je v plném proudu. Právě teď dozrávají třešně. Vyzkoušejte kynuté knedlíky s kouskem marcipánu, který si dokonale rozumí s třešněmi.

40 min.
Příprava
8 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Knedlíky
  • 500 g hladké mouky
  • 1 ks vejce
  • 250 ml mléka
  • 1 lžíce cukru
  • 20 g čerstvého droždí
  • 1 miska třešní
  • 50 g marcipánu
K dokončení
  • 4 lžíce cukru moučka
  • 100 g másla
  • 250 g tvrdého tvarohu
Článek

Postup

01.

Mléko zahřejte, přidejte do něj rozdrobené droždí, polovinu cukru a lžičku mouky. Promíchejte a na teplém místě nechte vzejít kvásek

02.

Mezitím prosejte do mísy mouku, přidejte zbylý cukr a vejce. nakonec dejte do mísy kvásek. Vše důkladně propracujte. Hotové těsto přikryjte utěrkou a nechte ho asi 45 minut kynout. 

03.

Třešně vypeckujte. Těsto rozdělte na 16 kousků. V ruce vždy rozmáčkněte na placku, vložte do ní 1 až 2 třešně, kousek marcipánu a pečlivě zabalte a vytvarujte kulatý knedlík. 

04.

Do velkého hrnce dejte vařit vodu se špetkou soli. Knedlíky vkládejte do vroucí vody. Vařte je 4 minuty a poté je otočte a vařte další 4 minuty. 

05.

Hotové knedlíky rozdělte na talíře. Posypte je nastrouhaným tvarohem, moučkovým cukrem a přelejte máslem. 

Související témata:

Načítám