Článek
Postup
01.
Mléko zahřejte, rozdrobte do něj droždí, přidejte lžičku cukru i mouky a nechte vzejít kvásek.
02.
Mezitím do mísy prosejte mouku se špetkou soli. Přidejte citronovou kůru, cukr, žloutky a rozpuštěné máslo. Lehce promíchejte, přidejte vzešlý kvásek a vypracujte hladké těsto. Nechte ho kynout na teplém místě asi 40 minut.
03.
Pusťte se do náplně. Do rendlíku dejte mléko, přidejte mák, cukr a piškoty. Směs krátce svařte. Pak do ní přidejte rum a nastrouhaný marcipán. Vše promíchejte a nechte vychladnout.
VÝBORNÉ JSOU I TYHLE BUCHTY:
04.
Z kynutého těsta odebírejte kousky a do každého zabalte trochu náplně. Buchty skládejte do máslem vymazaného pekáčku. Zbylé máslo nechte rozpustit a potírejte okraje buchet, aby se nespekly. Když naplníte pekáč, potřete buchty rozšlehaným vejcem.
05.
Pekáč vložte do trouby vyhřáté na 180 stupňů a buchty upečte dozlatova (asi půl hodiny). Hotové posypte moučkovým cukrem.
Jestli máte raději lehčí jídla, přesto si chcete pochutnat, upečte si tento vláčný bezlepkový makovec.