Článek
Postup
01.
Začněte tím, že vlažné mléko (musíte být schopni v mléce udržet prst) smíchejte s cukrem a sušeným droždím. Směs nechejte 5 minut odstát.
02.
Mouku smíchejte se špetkou soli a přidejte celé vejce a směs se sušeným droždím. Nyní začněte zpracovávat těsto (doporučujeme použít kuchyňský robot) a po 6 minutách hnětení přidejte lžící oleje. Poté nechejte těsto zpracovávat dalších 6 minut.
03.
Dobře zpracované těsto zakryjte potravinářskou fólií a nechejte kynout na teplém místě 1 hodinu.
04.
Nakynuté těsto rozdělte na 6 částí (pokud chcete menší knedlíky, rozdělte těsto na 8 částí), vytvořte placičky, do kterých dáte následně borůvky (pokud nemáte čerstvé borůvky, můžete použít i borůvkový džem).
05.
Vytvořte knedlíky, které nechejte ještě 10 minut kynout pod utěrkou. Následně knedlíky vařte v páře pod poklicí 8 minut. Neměly by se dotýkat.
06.
Hotové borůvkové knedlíky podávejte třeba jako my s bílým jogurtem, cukrem, strouhaným tvarohem a rozpuštěným máslem.
Vyzkoušejte další knedlíkové recepty třeba rychlé tvarohové nebo slané chlupaté knedlíky se slaninou a zakysanou smetanou.