Článek
Postup
01.
Prsní řízky zbavte vnitřní malé části, aby zbyla jen větší silná část, kterou tvoří celý sval v kuse. Do boku řízku ostrým nožem vyřízněte kapsu: pozor ale, abyste maso nikde neprořízli skrz, máslo by pak při smažení vytékalo. Fotogalerie: Jak vyříznout a naplnit kuřecí kapsu?
02.
Měkké máslo smíchejte s jemně nasekanými bylinkami – někdo ocení i stroužek utřeného česneku nebo trochu citronové kůry navíc.
03.
Do kapsy v mase vložte polovinu bylinkového másla a řízek pevně uzavřete párátkem. Ze všech stran maso lehce osolte a opepřete.
04.
Připravte si klasický trojobal: v jednom hlubokém talíři rozšlehejte vejce, do druhého nasypejte trochu hladké mouky a do třetího strouhanku. Naplněné řízky pak postupně obalte v hladké mouce, vejci a strouhance. Video: Jak na trojobal, aby byly řízky opravdu křupavé?
05.
Řízky smažte v rozpáleném oleji nebo na másle dozlatova, trvá to asi 10 minut. Kuřecí prsa budou díky máslové náplni krásně šťavnatá! Podávejte třeba s bramborovou kaší a trochou zeleného salátu.
Podobné pochoutky se dají připravit i z jiného masa než z drůbeže. Zkuste slavný vepřový brněnský řízek plněný šunkou a hráškem nebo úžasné italské telecí řízky saltimbocca.