Hlavní obsah

Kvíz: Jste pravý filmový fanda? Schválně, jestli poznáte slavné snímky jen podle fotografie

Foto: Yuganov Konstantin, Shutterstock.com

Foto: Yuganov Konstantin, Shutterstock.com

Pravděpodobně jste je viděli všechny – jsou to totiž slavné filmy s hvězdným obsazením. Ale schválně, poznáte je jen podle jedné jediné fotky a malé nápovědy? V zábavném kvízu zjistíte, jak jste na tom s pamětí a se znalostmi kinematografie.

Článek

Některé jsou staré desítky let, jiné jen pár. Ale všechny patří k notoricky známým snímkům a hrají v nich velké hollywoodské hvězdy. Poznáte filmy jen podle výjevu zachyceného na fotografii (a s malou nápovědou)?

1. Na fotografii je herec Rhys Ifans v roli potrhlého podivína. Hlavní postavy si v tomto romantickém filmu z roku 1999 zahráli Hugh Grant a Julia Roberts. Vybavíte si název?
Foto: Profimedia.cz
2. Dva velcí hollywoodští fešáci, dva skvělí herci a jeden film, který získal dva Oscary. Jednoho za nejlepší výpravu a druhý putoval k Bradu Pittovi za nejlepší výkon ve vedlejší roli. O jakém snímku z roku 2019 je řeč?
Foto: Profimedia.cz
3. Rok 1968, před kamerou mladinká Mia Farrow, v režisérském křesle Roman Polański. A světlo světa spatřil jeden legendární horor, který dodnes stojí za vidění. Jaký je jeho název?
Foto: Profimedia.cz
4. Kate Winslet máme všichni spojenou především s hitem Titanic, ale je to škoda. Na kontě má řadu jiných skvělých snímků… Ze kterého filmu z roku 2014 je tato fotografie?
Foto: Profimedia.cz
5. A tady jsou Adam Sandler a Jennifer Aniston v komedii z roku 2011. On je plastický chirurg, ona jeho manželka na oko… Jak se slavná komedie jmenuje?
Foto: Profimedia.cz
6. Renée Zellweger je spojena především s jednou rolí – s postavou ztřeštěné Bridget Jones. Ale toto je úplně jiný druh filmu a za výkon v něm si herečka odnesla svého druhého Oscara. Jak se jmenuje životopisný snímek z roku 2019, v němž ztvárnila slavnou umělkyni, kterou ničila osamělost, alkohol a závislost na lécích?
Foto: Profimedia.cz
7. Film z roku 2006 s Tomem Hanksem a Audrey Tautou v hlavních rolích vznikl podle slavné knihy. Akční thriller plný dávných tajemství a symboliky se odehrává převážně v Paříži a také v Londýně a vede k velkému historickému odhalení. Jak se jmenuje?
Foto: Profimedia.cz
8. Dáme vám jen jednu nápovědu. Toto je jediný film, za který Leonardo DiCaprio získal Oscara. A že byl na tuhle sošku nominovaný opravdu mockrát…
Foto: Profimedia.cz
9. Tento snímek z roku 2005 byste měli poznat bez jakékoli nápovědy, stačí jen jména herců, které vidíte na snímku. Angelina Jolie a Brad Pitt…
Foto: Profimedia.cz
10. A tohle už vážně bez nápovědy. Je to sice starší snímek (premiéru měl v roce 1990), ale pořád dojímá…
Foto: Profimedia.cz

Tak co, máte všechny odpovědi zkontrolované? Pokud ano, vyhodnoťte si test.

Načítám