Hlavní obsah

Kvíz: Vyznáte se v konspiračních teoriích? Jak umřela princezna Diana a kde narazíte na UFO?

Foto: Artmim, Shutterstock.com

Foto: Artmim, Shutterstock.com

O tom, že věci nejsou tak, jak se na první pohled zdají, lidé pochybovali snad odjakživa. Skalní konspirátoři zpravidla za oficiálními verzemi vidí spiknutí a vyšší moc. Zkuste, jak se vyznáte v populárních konspiračních teoriích.

Článek

Některé se jeví jako absurdní, u jiných si kdekdo řekne, že by na tom mohlo něco být. Řeč je o konspiračních teoriích, které tady byly, jsou a s největší pravděpodobností i vždycky budou. Spousta z nich se objeví a brzy ztratí v éteru, ale ty, na něž se budeme ptát v kvízu, jsou živoucí dodnes. Pojďte si dát deset kvízových otázek.

1. Nesčetně konspiračních teorií se váže k americkému animovanému seriálu Simpsonovi, jehož tvůrci údajně předpovídají budoucnost. Kterou z následujících událostí ale nepředpověděli?
2. Podíváme se hluboko do historie, do dob starověkého Egypta. Konspirátoři totiž nevěří, že bez moderních strojů mohli Egypťané velkolepé pyramidy postavit. Jak to podle oblíbené teorie bylo?
3. Jak podle známé konspirační teorie ve skutečnosti vypadá Země? Respektive jaký má tvar?
4. Četné konspirační teorie se vztahují také k teroristickým útokům 11. září 2001, během kterých mimo jiné došlo ke zhroucení budov Světového obchodního centra. Podle jedné z nejskloňovanějších teorií nešlo vůbec o teroristický útok, ale o...
5. Mnozí konspirátoři míní, že přistání Apolla na Měsíci je jeden velký podvod. Video kosmonautů, kteří zde měli roku 1969 přistát, je prý zinscenované. Údajně kvůli tomu, že USA chtěly vyhrát vesmírný závod, který vedly s...
6. Jak se říká místu, které leží na okraji vyschlého jezera v americké Nevadě a je známé díky teoriím souvisejícím s UFO? Konspirátoři se domnívají, že zde dochází mimo jiné ke schůzkám s mimozemšťany.
7. Jak se jmenuje proslulá konspirační teorie, která tvrdí, že malá elitní skupina pomocí systému centrálního bankovnictví manipuluje vlády, média, a má tak klíčový vliv na mezinárodní dění?
8. Také úmrtí princezny lidských srdcí Diany a jejího přítele Dodiho Al-Fayeda je předmětem konspiračních teorií. Kdo z pozůstalých je hojně podporoval?
9. Jak jsou podle konspirátorů vypuštěny chemtrails? Je to pomocí...
10. Která evropská země podle bizarní, ale oblíbené konspirační teorie neexistuje?

Tak co, máte všechny odpovědi zkontrolované? Pokud ano, vyhodnoťte si test.

Načítám