Hlavní obsah

Kvíz: Forrest Gump letos slaví 30 let od premiéry! Co o tomto kultovním filmu víte?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Když přijde na kultovní filmy, zpravidla si mezi prvními diváci vybaví snímek o jednoduchém muži, který byl tak nějak vším a u všeho. Forrest Gump letos slaví 30 let, světová premiéra se konala v létě 1994. Dejte si kvíz a zkuste, jestli se v příběhu i okolnostech opravdu vyznáte.

Článek

Chlapci s IQ 75 a tělesným postižením nikdo nezvěstoval zářnou buducnost. Přesto se stal hvězdou amerického fotbalu, hrdinou války ve Vietnamu a nakonec i úspěšným podnikatelem. Film Forrest Gump je komedie plná patosu, nostalgie, ale také silných momentů. A dnes je to hlavně filmová klasika. Jak dobře ji znáte? Tak schválně…

1. Forrest se od dětsví řídí ponaučením od své matky - a skutečně mu v mnoha situacích velmi pomohlo. Co má dělat, když se dostane do problémů?
2. Jak se jmenuje americký stát, kde se Forrest narodil a také vyrůstal?
3. Která z následujících hlášek ve filmu nezaněla?
4. Nyní se zeptáme na dvě jména – vyberte možnost, kde je správné jméno Forrestovy životní lásky a zároveň jméno nejlepšího přítele z vojny.
5. Protože na univerzitě Forrest exceluje jakožto hráč amerického fotbalu, setká se osobně i s prezidentem Kennedym. Co Forrest Kennedymu řekne?
6. Film byl hitem již ve své době. Získal 13 nominací na Cenu Akademie a celkem šest z nich proměnil. V jaké kategorii ale Oscara nezískal?
7. Většinou se film točí na motivy bestselleru. V tomto případě se ale z knižní předlohy stal opravdový megahit až po uvedení filmu. Kdo knihu Forrest Gump (1986) napsal?
8. Na počest svého přítele, který zahynul ve Vietnamu, založí Forrest společnost, která prodává...
9. Kromě amerického fotbalu Forrest výrazně vyniká ještě v další hře. Víte, o který sport jde?
10. K čemu Forrestova maminka přirovnávala život? Hláška „Máma vždycky říkala, že život je jako…“ byla později mnohokrát vybraná mezi nejvlivnější filmové citáty.

Tak co, máte všechny odpovědi zkontrolované? Pokud ano, vyhodnoťte si test.

Související témata:
Filmy s Tomem Hanksem

Načítám