Článek
Postup
01.
Květák rozeberte na růžičky a uvařte asi 3–4 minuty v osolené vodě do poloměkka, ale aby už nebyl syrový.
02.
Mezitím omyjte nové brambory (není potřeba je loupat), nakrájejte je na malé kostičky, osolte je a opepřete a orestujte na hluboké pánvi. Když začínají lehce měknout, zalijte je mlékem, podle chuti přidejte muškátový oříšek, kajenský pepř nebo jiné chilli, použít můžete i jakékoli jiné koření, které máte rádi.
03.
Brambory v mléce uvařte doměkka. Mléko se vám bude během vaření odpařovat a houstnout, takže jej podle potřeby dolévejte. Když už jsou brambory měkké, přimíchejte k nim pokrájený uvařený květák, hrubozrnnou hořčici a plechovku hrášku s baby karotkou. Talíř můžete ozdobit nasekanou petrželkou a servírovat na listech rukoly.
Chcete další tipy? Zapečte si květák se zeleninou.