Hlavní obsah
2,9
(14)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Samozřejmě, že pečeně z hovězí kýty nebo steak ze svíčkové jsou skvělá jídla, ale vařit je každý den také nejde. Vyzkoušejte skvělé květákové placičky!

30 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 ks květáku
  • 2 ks vejce
  • 1 špetka muškátového oříšku
  • 1 špetka pepře
  • 2 špetky soli
  • 100 ml smetany na vaření 12%
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 5 lžic oleje
Salát
  • 1 hlávka bílého zelí
  • 1 kelímek zakysané smetany
  • 2 lžíce cukru
  • 1 lžíce octa
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup

01.

Květák uvařte, a rozmačkejte na menší kousky. Osolte ho, přidejte trochu nastrouhaného muškátového oříšku a podle chuti opepřete. Přidejte dva žloutky, smetanu a podle potřeby přisypte hladkou mouku, aby vzniklo polotuhé těsto. Na závěr vmíchejte sníh ze dvou bílků.

02.

Lžící nabírejte hustější směs a na středním plameni placičky dozlatova osmažte na oleji. Placičky jsou výborné s bramborovou kaší a salátkem.

03.

Na zelný salát nastrouhejte menší hlávku zelí, podle chuti přidejte sůl, pepř, trochu octa a cukru a promíchejte se zakysanou smetanou.

Související témata:

Načítám