Článek
Postup
01.
Květák a brokolici rozeberte na růžičky. Cibuli nasekejte nadrobno, zázvor a česnek nakrájejte na plátky. (Podívejte se, jak zázvor šikovně oloupat.) V hluboké pánvi nebo ve woku rozpusťtte máslo a orestujte na něm cibuli. Po chvíli přidejte česnek, nechte ho provonět a vmíchejte brokolici, zázvor a květák.
02.
Směs podlijte troškou vody a poduste pod pokličkou. Když je zelenina téměř měkká, odklopte a případnou tekutinu nechte odpařit. Přidejte kari pastu a zarestujte ji do zeleninové směsi. Až se pasta rozpustí, přilijte kokosové mléko a přisypte hrášek. Vše důkladně promíchejte a velmi krátce povařte. Podle potřeby kari ještě osolte.
03.
Do hotového kari přidejte nasekaný koriandr a podávejte s rýží.
Tip: Zeleninu můžete kombinovat podle sezony. V zeleninovém kari skvěle chutnají na plátky nakrájené brambory i cuketa. S kari pastou zacházejte opatrně, je velmi ostrá a každý ji snáší jinak.
Jestli máte rádi květák, jistě vám bude chutnat květáková tempura, vařený květák s osmahnutou strouhankou anebo obalovaný květák z trouby.