Článek
Postup
01.
Květák rozeberte na růžičky a po částech rozmixujte na jemnou drť.
02.
Dejte do misky, zakryjte fólií a povařte pět minut v mikrovlnce (nemáte-li mikrovlnku, tak na pečicím papíře v páře).
03.
Květákovou drť vysypejte na čistou utěrku, nechte trochu prochladnout a poté z ní vymačkejte co nejvíce tekutiny – jedině tak bude korpus držet pohromadě a pěkně křupat.
04.
Ke květáku vmíchejte oba nastrouhané sýry, prolisovaný česnek, vejce a koření.
05.
Polovinu směsi upěchujte na pečicí papír potřený trochou oleje do výšky asi 8 mm. Pečte asi 10 minut při 220 °C dozlatova.
06.
Korpus potřete oblíbenou omáčkou a podle chuti obložte mozzarellou, olivami, chilli papričkami, kolečky cibule, bazalkou, kvalitní šunkou nebo třeba kukuřicí a dejte znovu krátce zapéct, aby se rozpustil sýr.
07.
Stejně postupujte se zbytkem směsi a pak už si jen dobře rozmyslete, jestli se o tuhle dobrotu s někým rozdělíte...
Jaký je váš dietní sen: hamburgery, po kterých se hubne, nebo snad víno bez kalorií?