Článek
Postup
01.
Květák rozeberte na růžičky a po částech rozmixujte na jemnou drť.

Květák rozeberte na růžičky a rozmixujteFoto: Jakub Jurdič
02.
Dejte do misky, zakryjte fólií a povařte pět minut v mikrovlnce (nemáte-li mikrovlnku, tak na pečicím papíře v páře).

Květák přikrytý fólií povařte asi pět minut v mikrovlnné troubě Foto: Jakub Jurdič
03.
Květákovou drť vysypejte na čistou utěrku, nechte trochu prochladnout a poté z ní vymačkejte co nejvíce tekutiny – jedině tak bude korpus držet pohromadě a pěkně křupat.

Z drti se pokuste vymačkat co nejvíce tekutiny (použijte ji třeba do polévky), aby korpus držel pěkně pohromadě a nevlhnulFoto: Jakub Jurdič
04.
Ke květáku vmíchejte oba nastrouhané sýry, prolisovaný česnek, vejce a koření.

Vmíchejte oba sýry, vajíčko, prolisovaný česnek a kořeníFoto: Jakub Jurdič
05.
Polovinu směsi upěchujte na pečicí papír potřený trochou oleje do výšky asi 8 mm. Pečte asi 10 minut při 220 °C dozlatova.

Z poloviny směsi upěchujte na pečicí papír první pizzuFoto: Jakub Jurdič
06.
Korpus potřete oblíbenou omáčkou a podle chuti obložte mozzarellou, olivami, chilli papričkami, kolečky cibule, bazalkou, kvalitní šunkou nebo třeba kukuřicí a dejte znovu krátce zapéct, aby se rozpustil sýr.

Předpečený korpus potřete oblíbenou omáčkou a dalšími surovinami a dejte znovu krátce zapéctFoto: Jakub Jurdič
07.
Stejně postupujte se zbytkem směsi a pak už si jen dobře rozmyslete, jestli se o tuhle dobrotu s někým rozdělíte...

A verdikt? Květáková pizza chutná snad ještě lépe než ta z bílé mouky!Foto: Jakub Jurdič
Jaký je váš dietní sen: hamburgery, po kterých se hubne, nebo snad víno bez kalorií?