Hlavní obsah
3,2
(5)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Pokud se vám už okoukalo dělat pořád dokola jen květákovou polévku, smažený květák nebo „mozeček“, máme pro vás další skvělý tip na trochu netradiční, a přesto vynikající pochoutku! Zapečte si květák se zeleninou a sýrem!

25 min.
Příprava
55 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 špetka muškátového květu
  • 1 špetka pepře
  • 1 lžička soli
  • 2 lžíce oleje
  • 100 g ementálu
  • 4 ks vejce
  • 300 ml mléka
  • 400 g sterilovaných fazolek
  • 2 ks paprik
  • 5 ks rajčat
  • 1 ks květáku
Článek

Postup

01.

Květák rozeberte na růžičky a uvařte ho v osolené vodě asi 5 minut skoro doměkka.

02.

Zapékací misku vymažte trochou oleje, na dno položte na menší kousky pokrájený květák a na něj plátky rajčat, papriky a nakonec také slité fazolky.

03.

Mléko rozmíchejte s vejci, přidejte sůl, pepř a muškátový květ a zeleninu v misce zalejte. Kdo má rád, může povrch posypat ještě trochou strouhaného ementálu.

04.

Misku zakryjte alobalem a vložte na 25 minut do trouby vyhřáté na 180 stupňů Celsia. Pak alobal sundejte a pečte ještě asi 25 minut dozlatova. Podávat ho můžete s bramborami nebo jen tak.

Pokud zapečený květák se zeleninou rádi, zkuste zeleninový nákyp se sýrovým dipem.

Související témata:

Načítám