Článek
Postup
01.
Květák rozeberte na růžičky a uvařte ho v osolené vodě asi 5 minut skoro doměkka.
02.
Zapékací misku vymažte trochou oleje, na dno položte na menší kousky pokrájený květák a na něj plátky rajčat, papriky a nakonec také slité fazolky.
03.
Mléko rozmíchejte s vejci, přidejte sůl, pepř a muškátový květ a zeleninu v misce zalejte. Kdo má rád, může povrch posypat ještě trochou strouhaného ementálu.
04.
Misku zakryjte alobalem a vložte na 25 minut do trouby vyhřáté na 180 stupňů Celsia. Pak alobal sundejte a pečte ještě asi 25 minut dozlatova. Podávat ho můžete s bramborami nebo jen tak.
Pokud zapečený květák se zeleninou rádi, zkuste zeleninový nákyp se sýrovým dipem.