Článek
Postup
01.
Květák očistěte, košťál seřízněte, aby pěkně stál, a zespodu ho nařízněte do kříže.
02.
Rajčata smíchejte se solí, paprikou, tymiánem, olejem a nasekaným česnekem.
03.
Květák postavte do hrnce, který smí do trouby, a přelijte ho omáčkou (můžete ji i trochu rozmixovat), uzavřete poklicí nebo alobalem a pečte 40 až 50 minut při 180 °C téměř doměkka. Odklopte a dopečte.
04.
Květák posypejte naseknou petrželí a nasucho opraženými mandlovými lupínky a podávejte jako luxusní přílohu, samostatné jídlo nebo předkrm.
KVĚTÁKOVÉ POCHUTNÁNÍ
Tip: Příště do omáčky přidejte špetku chilli nebo rajčata vyměňte za smetanový jogurt ochucený kari kořením a římským kmínem.
Nedáte dopustit na smažený květák? Zkuste raději odlehčenou verzi obalovaného květáku z trouby! A jestli máte rádi zajímavé dietní recepty, pusťte se do naší květákové pizzy bez mouky.