Článek
Postup
01.
Pokud si salát chystáte s sebou do práce nebo na cestu, připravte si 2 skleničky s uzávěrem. Kuskus připravte dle návodu na obalu.
02.
Přímo ve skleničce pak připravte zálivku – protřepejte v ní olivový olej, balzamiko, sůl, pepř a dle chuti také citronovou šťávu. Polovinu dresinku přelijte do druhé skleničky.
03.
Do skleniček pak navrstvěte cherry rajčata, sterilovanou kukuřici, kuskus, cizrnu, scezeného tuňáka a bazalku, petrželku nebo mátu.
04.
Jezte rovnou ze skleničky nebo v práci či ve škole vyklopte do misky, ve které vše lépe promícháte.
Tip: Z bílkovin se kromě tuňáka hodí i vařená vejce, různé ořechy a semínka nebo třeba kousky grilovaného kuřete. Cizrnu příště vyměňte za čočku a kuskus za jáhly, bulgur nebo drobné těstoviny.
V receptu se používá mini plechovka cizrny sterilované, jestli si ji ale vaříte sami, připravte ji rovnou více a ze zbytku udělejte kokosové kari se špenátem, hummus nebo třeba zdravé zobání místo chipsů.