Článek
Postup
01.
Kuřecí prsa nakrájejte na kostičky, vložte do misky, přidejte olivový olej a koření podle chuti – já použila pouze sůl, pepř a sladkou papriku. Promíchejte a dejte na rozpálenou pánev opéct. Když je maso hotové, vyjměte ho a nechte odpočinout.
02.
Na tutéž pánev přilejte trochu olivového oleje a dejte opražit nakrájenou šalotku, na kousky nakrájenou cuketu a nakonec přepůlená cherry rajčata.
03.
K lehce opečené zelenině přisypte mandle a sušené brusinky, promíchejte a zasypte kuskusem. Celou směs promíchejte tak, aby se zelenina kuskusem krásně obalila.
04.
Vše zalijte vývarem a za občasného míchání pomalu vařte, dokud se přebytečná tekutina nevyvaří.
05.
Nakonec do kuskusu přisypte připravené kousky masa, promíchejte a nechte ještě chvíli společně prohřát.
06.
Nakrájejte ledový salát a rukolu a vmíchejte je do salátu. Dochuťte solí, pepřem a nasekanou chilli papričkou.
07.
Jelikož někteří lidé tvrdí, že je pro ně kuskus příliš suchý a „dusivý“, přidávám k salátu jednoduchý dip ze zakysané smetany, libovolných bylinek, soli, pepře, citronové šťávy a stroužku česneku.
Kuskus můžete připravit i na sladko.