Článek
Postup
01.
Kuskus zalijte zhruba dvojnásobným množstvím osolené vody nebo vývaru (případně mrkněte, jak připravit úsporný zeleninový vývar), přiklopte, nechte asi deset minut nabobtnat a poté načechrejte vidličkou.
DALŠÍ RYCHLÉ SEZONNÍ POCHOUTKY
02.
Na kostky pokrájené cukety orestujte na oleji s nasekaným čerstvým chilli (nic ale nezkazíte ani sušeným), a když cuketa trochu změkne, přidejte plátky česneku, pokrájená rajčátka a oregano. Osolte a poduste do změknutí. Podle chuti ještě osolte a opepřete.
03.
Podávejte spolu s připraveným kuskusem a nadrobeným čerstvým sýrem.
Tip: Příště místo kuskusu zkuste i výraznější bulgur. A jestli už neseženete pěkná rajčata, klidně použijte krájená z plechovky.
Líbí se vám podobné jednoduché recepty, které dají vyniknout chuti a vůni čerstvých surovin? Odkazy na ně najdete v článku, který vyprání Hanin příběh.