Článek
Postup
01.
Začněte přípravou kořenící směsi. Všechno koření prostě smíchejte dohromady, můžete přidat i trochu mletého nového koření, případně poměr koření trochu upravit podle chuti. Dominantní by ale měl být římský kmín, koriandr, kurkuma a chilli.
02.
Kuře upečte na másle nebo použijte zbylé pečené maso od předchozího jídla – tento recept je na zpracování takového zbytku naprosto ideální.
03.
Kuskus smíchejte s kořením (zbylé uchovejte pro příští použití), olivovým olejem a nechte odležet v nádobě s velkou plochou dna – třeba v kastrolu, hlubokém talíři nebo misce. Zalijte vroucí vodou, promíchejte, přiklopte poklicí a nechte asi 7 minut odstát. Díky velké ploše dna a nízké vrstvě kuskusu nabobtná rovnoměrně.
04.
Sušená rajčata a sýr feta nakrájejte na malé kousky, cherry rajčata přepulte a zlehka opečte na kapce olivového oleje, petržel nasekejte nahrubo. Spolu s obraným kuřecím masem vše promíchejte s hotovým kuskusem. Podávejte teplé nebo studené místo salátu.
Je libo kuře? Dejte si božské máslové kuře s jogurtovými plackami nebo si ho upečte po myslivecku.