Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Kuskus je dokonalý v tom, že ho uvaříte za pár minut. Přidejte maso, zeleninu, a už si můžete pochutnávat na rychlé, a přitom plnohodnotné večeři. Jaké variace vaše rodina rozhodně ocení? Co takhle kuskus s lososem a medem?

15 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 300 g kuskusu
  • 2 ks citronu
  • 1 lžička soli
  • 1 g pepře růžového
  • 2 stroužky česneku
  • 1 svazek jarní cibulky
  • 50 g sterilované cizrny
  • 5 lžic olivového oleje
  • 4 filety lososa
  • 2 lžíce medu
  • 1 svazek čerstvé máty
  • 300 ml zeleninového vývaru
Článek

Postup

01.

Lososa omyjte, pokapejte citronovou šťávou, posypte solí a drceným růžovým pepřem. Na pánvi filety, z obou stran, po dvou minutách nechte zatáhnout, poté je přesuňte do pekáčku a nechte je při 180 stupních asi 10 minut dopéct. Ke konci ještě každý filet zlehka potřete medem.

02.

Mezitím připravte kuskus. Syrový kuskus dejte do hrnce, zalijte ho vroucím vývarem, promíchejte a přiklopte. Po pár minutách je hotový.

03.

Přimíchejte k němu nasekanou mátu, kolečka jarní cibulky, prolisovaný česnek, cizrnu, zbytek citronové šťávy, olej, a můžete servírovat.

Zkuste kuskus i nasladko, třeba ten ořechový s ovocem.

Energetická hodnota celkem - 4 porce
Energie12 717,75 kJ
Bílkoviny171,95 g
Tuky129,45 g
Sacharidy278,61 g
Sůl7,62 g
SAFA28,88 g
Vláknina25,77 g
Cukry53,64 g
Související témata:

Načítám