Hlavní obsah
5,0
(1)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Kuskus můžete podávat jako přílohu k masu nebo ho použít jako hlavní surovinu pro celé jídlo. Vyzkoušejte variantu s brokolicí.

15 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 porci
  • 70 g kuskusu
  • 140 ml vody
  • 150 g brokolice
  • 150 g cottage sýru
  • 1 lžička čerstvého oregana
  • 1/2 lžičky bylinkové soli
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička jedlé sody
Článek

Postup

01.

Do vroucí vody vložte očištěné růžičky brokolice, přidejte lžičku sody (aby si zelenina zachovala krásnou barvu), přiklopte pokličkou a vařte asi 5 minut.

02.

Do druhého hrnce nalijte vodu. Ve chvíli, kdy se začne vařit, ji stáhněte z plotny, nasypte do ní odměřené množství kuskusu a nechte pod pokličkou asi 5 minut.

03.

Poté do něj přimíchejte okapané růžičky brokolice, smíchejte se sýrem a lžící oleje. Osolte, okořeňte a podávejte ještě teplé.

Pokud kuskus ještě neznáte, něco málo se můžete dovědět v našem článku o této zázračné těstovině.

Související témata:

Načítám