Článek
Tím nejúžasnějším zjištěním, co se kuskusu týče, byl podle mě fakt, že se nevaří. Odvážená porce této krupice z ječmene, prosa nebo pšenice, se totiž jen zalije vařící vodou, přiklopí pokličkou a nechá asi 5 až 7 minut odpočívat. Na obalech se jako jedna porce doporučuje 70 g kuskusu. V obchodech většinou najdete balení po 500 g (hledejte v regálech vedle mouky nebo v sekci se zdravou stravou), cena se pohybuje okolo 40 korun. Na extra výživnou a zdravou porci použijte celozrnný kuskus, na který narazíte v oddělení bio potravin. Je dražší, ale snad lepší.
Kuskus můžete podávat jako přílohu k masu nebo ho použít jako hlavní surovinu pro celé jídlo. Vyzkoušet můžete i jeden z receptů, které jsme v redakci otestovali, hotová jídla chutnala opravdu skvěle!
Nestačilo vám to? Další recepty naleznete v tipech na večeře do 30 minut.