Hlavní obsah
2,7
(3)
Foto: Grily Weber

Foto: Grily Weber

Co vše lze hodit na gril? Dnes vám třeba nabízíme kuřecí závitky se sušenou šunkou a bazalkou. Jsou výborné!

25 min.
Příprava
18 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 450 ml rajčatové omáčky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 10 lístků čerstvé bazalky
  • 4 plátky sušené šunky
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 2 stroužky česneku
  • 4 ks kuřecích prsou
  • 4 plátky italského sýru
  • 1 lžička soli
Článek

Postup

01.

Gril roztopte na přímý - středně silný - žár, pokud máte možnost regulovat teplotu, měla by se pohybovat kolem 200 stupňů Celsia.

02.

Maso ostrým nožem nařízněte tak, aby bylo po rozložení silné jen asi 7 mm, kraj ale nedořezávejte, aby šel řízek otevřít jako kniha.

03.

Po obou stranách řízky zlehka osolte, opepřete a potřete utřeným česnekem. Na každý řízek položte plátek sušené šunky, na polovinu překrojený plátek italského sýru (ideálně Provolone) a asi 2 lístky bazalky.

04.

Řízky následně smotejte, pokud možno co nejpevněji, do závitku, který převažte bílou nití. Její konce odstřihněte a závitek potřete kapkou oleje.

05.

Závitky grilujte pod poklopem zhruba 12 minut, dokud se ze všech stran neopečou dozlatova – vždy to trvá asi 3 minuty.

06.

Maso sundejte z grilu a nechte asi 5 minut odpočinout; mezitím v menším hrnci na středním až silném stupni ohřejte rajčatovou omáčku.

07.

Závitky zbavte nití, nakrájejte na plátky a podávejte s rajčatovou omáčkou a zbytkem nasekané bazalky.

Pokud jste masožrouti, určitě vyzkoušejte další masové závitky, po kterých se jen zapráší.

Související témata:

Načítám