Článek
Postup
01.
Kuře naložte do marinády z oleje, grilovacího koření a sójové omáčky (nejlépe několik hodin předem) a pod grilem z obou stran opečte. Na stejný plech dejte zároveň s masem na sucho vyškvařit i slaninu, tu ale sundejte o něco dříve, aby se nespálila.
02.
Sýr smíchejte s majonézou, citronovou šťávou, solí a bílým pepřem (přidat můžete i oblíbené bylinky nebo nasekanou jarní cibulku) a potřete s ním celý povrch tortill, jen po okrajích nechte centimetr volný. Přes sýr rozdělte špenát, plátky kuřete a kousky slaniny.
03.
Dolní a horní okraj tortilly ohněte dovnitř, a pak ze strany zamotejte. Překrojte napůl a zabalte zvlášť (i když pochybujeme, že si někdo druhou půlku nechá „na potom“ :-)).
Pokud připravujete svačinu vegetariánovi, vyzkoušejte vynikající burger bez masa.