Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Kuřecí vývar s masem a těstovinami ochuťte u nás netradičně citronovou šťávou. Tak to dělají ve středomořské kuchyni.

15 min.
Příprava
1 hod., 30 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 ks cibule
  • 2 ks kořenové petržele
  • 1/2 ks celeru
  • 1/2 ks pórku
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1,5 lžičky soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 hrst čerstvé bazalky
  • 1 ks kuřete
  • 3 ks mrkve
  • 1 špetka muškátového oříšku
  • 200 g těstovin
K podávání
  • 2 lžíce parmazánu
Článek

Postup

01.

Kuře rozporcujte, i s kostmi vložte do hlubšího hrnce do studené vody a zvolna přiveďte k varu. Zeleninu očistěte, nakrájejte na větší kusy a přidejte k masu. Vše nyní osolte, opepřete a vařte asi hodinu a půl, pomalu na co nejmenším ohni. 

02.

Poté vývar sceďte a bez masa a zeleniny nalijte zpět do hrnce. Vroucí vývar dochuťe špetkou muškátového oříšku a lžící citronové šťávy. 

03.

Těstoviny uvařte ve vývaru nebo v osolené vodě na skus. Když jsou hotové, přidejte je do polévky s nakrájenou uvařenou mrkví, masem a bazalkou. Polévku podávejte posypanou parmazánem.

Načítám