Článek
01.
Kuřecí skelety nasekejte na menší kousky, dejte na pomaštěný pekáč a pečte v troubě na 180 °C asi 15 minut, aby měl vývar intenzivnější chuť.
02.
Cibuli mezitím překrojte na půl a mrkev i řapíkatý celer nakrájejte na kostičky.
03.
Cibuli i se slupkou opečte na pánvi, trvat to bude asi 2 minuty.
04.
Připravte si větší hrnec, vložte pečené kosti, nalijte na ně 2 litry vody a nechte vodu vařit, dokud se na ní nezačne dělat pěna. Tu potom lžící odeberte, aby vývar zůstal hezky čirý. Přidejte koření, cibuli a zeleninu a nechte na pomalém plameni táhnout alespoň 4 hodiny.
05.
Vývar sceďte, dochuťte případně solí, vložte do něj krupicový svítek, na jehož přípravu jsme publikovali výborný recept a jehož příprava je velmi snadná, a můžete podávat.
Kdybyste chtěli celý postup vidět maximálně návodně, otevřete si video návod S kuchařem u plotny – Kuřecí vývar s vaječným svítkem na Stream.cz.
A jak děláte vývar či svítek vy?