Článek
Postup
01.
Kuřecí skelety a nové koření, celý pepř, bobkový list a podle chuti i libeček a sůl zalijte asi litrem vody, přiveďte k varu a plamen stáhněte na minimum. Za mírného varu nechte probublávat asi 60 minut.
02.
Mezitím si připravte knedlíčky. Bylinky použijte takové, které máte po ruce nebo které máte rádi. Osvědčená je hladkolistá petržel, tymián, estragon, pažitka a šalvěj. Všechny ingredience kromě podmáslí zpracujte dohromady, podmáslí pak vidličkou vmíchávejte po částech. Vejce do tohoto receptu není potřeba. Hotové těsto je vláčné, ale husté. V dlaních tvořte malé kuličky a v čisté vodě je uvařte doměkka – trvá jim to podle velikosti asi tři minuty, uvařené vyplavou na hladinu.
ZAHŘEJTE SE VOŇAVOU KUŘECÍ POLÉVKOU
03.
Z vývaru vyndejte skelety a sceďte koření a libeček. Do vývaru přidejte zeleninu, kurkumu a knedlíčky a krátce provařte. Ze skeletů oberte maso a přidejte do polévky. Podávejte posypané trochou petrželky.
Jaká obměna kuřecího vývaru je oblíbená u vás doma?