Hlavní obsah
3,5
(68)
Foto: Nina Firsova, Shutterstock.com

Foto: Nina Firsova, Shutterstock.com

Neodolatelná vůně kuřecího masa, čerstvá zelenina, zelená petrželka a jako koruna pravé domácí nudle. Přesně tak vypadá úžasný kuřecí vývar.

20 min.
Příprava
1 hod., 40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 plný hrnec
  • kuřecí skelet
  • 1 ks cibule
  • 1 ks mrkve
  • 1/4 ks celeru
  • 1 ks kořenové petržele
  • 4 kuličky nového koření
  • 1 lžička soli
  • 2 lžíce polévkového koření
  • 4 kuličky celého černého pepře
  • 2 listy bobkového listu
Článek

Postup

01.

Do hrnce si dejte asi 1,5 l studené vody. Vložte do něj kuřecí skelet a očištěnou celou zeleninu, cibuli (neoloupanou, ale čistou), divoké koření, sůl a přiveďte k varu. Poté stáhněte oheň a nechte táhnout (voda nesmí vřít, jen se zlehka vařit) asi 90 minut.

02.

Zeleninu vyndejte a nakrájejte ji na kousky, ze skeletu oberte maso a také ho nakrájejte. Vývar sceďte a dochuťte ještě solí, popřípadě přidejte trochu polévkového koření. Do hotového vývaru vraťte pokrájenou zeleninu, maso a nudle a na talíři posypte nasekanými bylinkami.

Související témata:

Načítám