Článek
Postup
01.
Marinádu je nejlepší udělat den předem nebo ráno – maso by v ní mělo být alespoň dvě hodiny, aby pěkně zkřehlo, ale dobu naložení samozřejmě můžete i zkrátit. Jogurt smíchejte se vším kořením, solí, citronovou šťávou, nastrouhaným zázvorem a prolisovaným česnekem. Kuře pokrájejte na kostky a vmíchejte do směsi.
02.
Maso pak přeložte na pečicí papír a pečte 10 až 15 minut v troubě vyhřáté na 220 °C, aby se zatáhlo.
03.
Mezitím zvládnete omáčku: Jednu velkou nebo dvě střední cibule nechte zesklovatět na másle, přidejte nastrouhaný zázvor, nasekanou chilli papričku (lze vynechat) a česnek, zamíchejte, osolte a přidejte všechno koření, plechovku krájených rajčat a 250 ml vody a asi 15 minut povařte.
04.
Pak omáčku tyčovým mixérem rozmixujte a zjemněte smetanou. Vmíchejte opečené maso, prohřejte a podávejte s rýží basmati nebo chlebovými plackami, čerstvým citronem či limetou a koriandrem.
05.
Chcete ke kuřeti podávat vlastní placky? Nejraději máme tento recept na jogurtový naan, ale ve všední dny můžete trochu zašvindlovat a placky připravit z kupovaného (nebo domácího) těsta na pizzu: jednoduše z něj udělejte několik placek a velmi krátce je z obou stran nasucho opečte na hodně rozpálené pánvi. Ihned po upečení je potřete rozpuštěným máslem s prolisovaným česnekem.
Tip: Netrapte se, jestli neseženete všechno koření, v Indii také používají v každé domácnosti a regionu něco jiného. Hodí se mletý římský kmín a koriandr nebo klasická směs kari. Koření každopádně koupíte na internetu, ve větších supermarketech, orientálních obchůdcích a často i ve zdravých výživách.
Jaké jídlo si děláte, když chcete něco speciálního, ale zároveň moc nestíháte?