Článek
Pokud chystáte na oslavu další skvělé party jídlo, určitě uvítáte recepty, které se dají připravit předem. Kuřecí stripsy ale podávejte těsně po dokončení, kdy jsou krásně křupavé. Předem si připravte dip, těstíčko a nakrájené maso. Obalené a osmažené jsou raz dva.
Kuřecí stripsy s banánovým dipem
Na 4–6 porcí budete potřebovat: 1 kg kuřecích prsou bez kůže, 1 velké vejce, 170 ml mléka, 30 ml bílého vína, 120 g hladké mouky, ½ lžičky soli, ½ lžičky mleté papriky, ¼ lžičky mletého chilli, 250 g kukuřičných lupínků, 100 g strouhanky, olej na smažení. Na banánový dip: 70 g přezrálého banánu, 100 g hodně husté zakysané smetany, 1 lžičku citronové šťávy, 1 lžičku kari koření, sůl
Postup: Kuřecí prsa nakrájejte na silné nudličky. Vejce prošlehejte s mlékem a vínem, přidejte mouku, sůl, papriku a chilli a vymíchejte hladké těsto. Vedle v míse smíchejte strouhanku s kukuřičnými lupínky a rukama promačkejte. Kousky masa obalte v těstíčku, nechte okapat a obalte v obalovací směsi (tip: obalovací směs si rozdělte na 2 až 3 díly – obalováním směs vlhne a je lepší vždy použít sušší, čerstvou směs).
V hluboké pánvi rozpalte olej. Kousky smažte dozlatova. Bude to trvat 2–3 minuty z každé strany. Osmažené maso položte na papírovou utěrku a nechte odsát přebytečný tuk.
Na dip nakrájejte banán na menší kousky. Vložte je do misky, přidejte zakysanou smetanu, kari, citronovou šťávu, špetku soli a rozmixujte.
A nyní již jen tuhle dobrotu servírujte :-).
Jakými dalšími dobrotami potěšíte velké jedlíky? Zkusit můžete slaný štrúdl se zelím a uzeným masem nebo se pusťte do masového koláče.