Článek
Postup
01.
Kuřecí stehna ze všech stran osolte a opepřete. Připravte si marinádu z oleje, šťávy a nastrouhané kůry z jednoho citronu, rozmarýnu a nadrcených stroužků česneku. Touto směsí maso ze všech stran pokryjte a nechte naložené minimálně hodinu.
02.
Ve větším litinovém hrnci marinované maso zprudka opečte na másle ze všech stran. Zbytek marinády schovejte. Osmažené maso vyndejte na talíř a ze dna odstraňte připečené kousky.
03.
Nyní dejte do hrnce na zbytek másla restovat najemno nasekanou cibuli. Když zesklovatí, přidejte k ní nepropláchnutou rýži a zbylou marinádu. Krátce zamíchejte, aby se rýže obalila tukem.
04.
Horkovzdušnou troubu předehřejte na 180 stupňů. K rýži nyní přilijte dvě třetiny horkého vývaru. Na rýži položte opečená kuřecí stehna, přiklopte a dejte péct dohromady asi na 30 minut. Po 20 minutách přelijte rýži zbytkem vývaru. Nakonec maso dopečte dozlatova už bez poklice.

Kuře s rýží nikdy nezklame a z jednoho pekáče je nejlepšíFoto: Svatava Vašková
Tip
Pečená rýže má výbornou chuť, jen doporučujeme zvolit co nejkvalitnější druh.
Máte rádi drůbež s jemnou příchutí citronu? Zkuste citronové kuře v jogurtové marinádě nebo citronové kuře se špenátem. Výborné je i kuře pečené s bramborami a citronem.