Článek
Postup
01.
Kuřecí stehna ze všech stran osolte a opepřete. Připravte si marinádu z oleje, šťávy a nastrouhané kůry z jednoho citronu, rozmarýnu a nadrcených stroužků česneku. Touto směsí maso ze všech stran pokryjte a nechte naložené minimálně hodinu.
02.
Ve větším litinovém hrnci marinované maso zprudka opečte na másle ze všech stran. Zbytek marinády schovejte. Osmažené maso vyndejte na talíř a ze dna odstraňte připečené kousky.
03.
Nyní dejte do hrnce na zbytek másla restovat najemno nasekanou cibuli. Když zesklovatí, přidejte k ní nepropláchnutou rýži a zbylou marinádu. Krátce zamíchejte, aby se rýže obalila tukem.
04.
Horkovzdušnou troubu předehřejte na 180 stupňů. K rýži nyní přilijte dvě třetiny horkého vývaru. Na rýži položte opečená kuřecí stehna, přiklopte a dejte péct dohromady asi na 30 minut. Po 20 minutách přelijte rýži zbytkem vývaru. Nakonec maso dopečte dozlatova už bez poklice.
Tip
Pečená rýže má výbornou chuť, jen doporučujeme zvolit co nejkvalitnější druh.
Máte rádi drůbež s jemnou příchutí citronu? Zkuste citronové kuře v jogurtové marinádě nebo citronové kuře se špenátem. Výborné je i kuře pečené s bramborami a citronem.