Článek
Postup
01.
Omytá a osušená kuřecí prsa nakrájejte na kostky velké asi 2 × 2 cm. Nasekejte bylinky a chilli papričku najemno. Ve skleněné míse smíchejte jogurt s bylinkami a přidejte prolisovaný česnek a špetku pepře. Nesolte. Do marinády zamíchejte kuřecí kostky tak, aby se každý kousek v jogurtu pěkně obalil. Nechte rozležet minimálně hodinu, přikryté v lednici klidně i do druhého dne.
02.
Odležené kuře osolte a ještě jednou promíchejte. Kousky masa napichujte na grilovací jehlu tak, aby na nich zůstalo malé množství marinády, ale aby z nich nekapala. Na grilovací pánvi rozpalte trochu oleje na střední teplotu a špízy postupně opečte ze všech stran, až chytnou barvu a budou uvnitř propečené, ale ne vysušené – trvá to asi 15 minut. Nechte chvilku odpočinout a podávejte s kuskusovým salátem.
03.
Na kuskusový salát dejte do mísy kuskus, zakápněte ho lžící oleje a promíchejte. Zalijte vroucím vývarem, přikryjte a nechte nabobtnat. Mezitím nakrájejte nadrobno cibuli, okurku a petržel. Hotový kuskus promíchejte se zeleninou, přidejte ještě trochu oleje a citronovou šťávu a případně osolte.
Tip: Marináda je skvělá i na krůtí prsa. Maso můžete grilovat také na venkovním grilu na slabším nepřímém žáru nebo ho připravit v troubě.
Máte rádi křupavé špízy, nebo vám je milejší větší plátek masa?