Hlavní obsah
3,4
(15)
Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Zkuste tyhle jemně pikantní kuřecí špízy s hráškovo-jablečným čatní a voňavým špenátem. Jsou skvělé!

30 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Špízy
  • 350 g kuřecích stehenních řízků
  • 1 dl oleje
Marináda
  • 2 lžíce bílého jogurtu
  • 3 stroužky česneku
  • 3 cm čerstvého zázvoru
  • 1 ks zelených chilli papriček
  • 1/2 lžičky mletého římského kmínu
  • 1/2 lžičky skořice
  • 1 lžička soli
Špenát
  • 1 lžička kokosového oleje
  • 1 ks cibule
  • 3 cm čerstvého zázvoru
  • 1/4 lžičky mletého kardamomu
  • 90 g baby špenátu
  • 6 ks cherry rajčat
  • 1 hrst čerstvého koriandru
Hráškovo-jablečné čatní
  • 1 ks jablek
  • 1 hrst čerstvého koriandru
  • 1 ks limetky
  • 100 g čerstvého hrášku
Článek

Postup

01.

Všechny ingredience na marinádu rozmixujte. Přidejte na kousky nakrájené kuřecí maso, promíchejte a odložte bokem.

02.

Zatímco maso odpočívá, připravte špenát. V pánvi rozehřejte kokosový olej a rychle na něm osmahněte nahrubo nakrájenou cibuli a nastrouhaný zázvor. Přisypte koření a nechte jen zlehka zpěnit. Přidejte špenát, koriandr a přepůlená rajčátka a nechte zeleninu spařit.

03.

Všechny ingredience na čatní rozmixujte, podle chuti nechte hrubší či jemnější konzistenci. Pokud máte rádi pikantní chutě, můžete přidat i chilli papričku.

04.

Kostky masa (není potřeba je nijak otírat) napíchejte na špízové jehly a na grilu nebo na pánvi na troše oleje opečte dozlatova. Špízy podávejte s hráškovo-jablečným čatní a špenátem. Jako příloha se hodí rýže nebo indický chléb naan. Můžete si ho upéct podle našeho receptu na chlebové placky

Načítám