Článek
Postup
01.
Všechny ingredience na marinádu rozmixujte. Přidejte na kousky nakrájené kuřecí maso, promíchejte a odložte bokem.
02.
Zatímco maso odpočívá, připravte špenát. V pánvi rozehřejte kokosový olej a rychle na něm osmahněte nahrubo nakrájenou cibuli a nastrouhaný zázvor. Přisypte koření a nechte jen zlehka zpěnit. Přidejte špenát, koriandr a přepůlená rajčátka a nechte zeleninu spařit.
03.
Všechny ingredience na čatní rozmixujte, podle chuti nechte hrubší či jemnější konzistenci. Pokud máte rádi pikantní chutě, můžete přidat i chilli papričku.
04.
Kostky masa (není potřeba je nijak otírat) napíchejte na špízové jehly a na grilu nebo na pánvi na troše oleje opečte dozlatova. Špízy podávejte s hráškovo-jablečným čatní a špenátem. Jako příloha se hodí rýže nebo indický chléb naan. Můžete si ho upéct podle našeho receptu na chlebové placky.