Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Jen málokdo si asi v posledních letech dovede představit léto bez grilování. Co na kuřecí špízy s olivovou tapenádou říkáte vy?

10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Špízy
  • 500 g kuřecích stehenních řízků
  • 4 lžíce medu
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 3 větvičky čerstvého rozmarýnu
  • 4 lžičky sušeného koriandru
Tapenáda
  • 200 g černých oliv
  • 2 ks sardinky
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžíce kaparů
  • 2 lžíce oleje
  • 1 trochu soli
  • 1 špetka pepře
  • 4 ks pečiva
Článek

Postup

01.

Kuřecí řízky očistěte a prořízněte tak, aby vám z každého vzniknul tlustší had. Vložte je do mísy, opepřete, přidejte olej, med, nasekaný rozmarýn i koriandr a nechte v lednici dvě hodiny marinovat. Maso pak osolte a točivě nabodněte na špejli. Grilujte na mírném ohni asi 12–17 minut.

02.

Černé olivy bez pecek vložte do mixéru, přidejte sardinky, česnek, kapary, olej, sůl i pepř. Vše rozmixujte na kaši a podávejte s křupavým pečivem – ostatně, toasty můžete opéct i na grilu!

Koukněte i na další tip na olivovou tapenádu, tentokrát pikantní.

Související témata:

Načítám