Článek
Postup
01.
Kuřecí maso nakrájejte na proužky nebo menší kousky. Na marinádu smíchejte všechny uvedené ingredience, přidejte maso, promíchejte, vložte do chladničky a nechte přes noc nebo alespoň čtyři hodiny marinovat.
02.
Arašídovo-kokosovou omáčku připravíte jednoduše: v menším litinovém hrnci na oleji orestujte najemno nasekanou cibulku, na plátky nakrájený česnek a nasekanou chilli papričku. Asi po minutě přidejte arašídové máslo a med. Promíchejte, přeložte do vysoké úzké nádoby a rozmixujte tyčovým mixérem. Poté přidejte rozmíchaný kokosový krém a sójovou omáčku a rozmixujte dohladka.
03.
Namarinované kuřecí maso napíchejte na špejle a pak grilujte v troubě na 200 stupňů nebo na grilovací pánvi. Kuřecí špízy servírujte s arašídovou omáčkou a vařenou bílou rýží. Video: 2 způsoby, jak nejlépe uvařit rýži.
Maso je dobré, a když je marinované, tak je ještě lepší. Zkuste šťavnaté řízky z trouby v jogurtové marinádě anebo kuřecí řízky naložené v podmáslí.