Článek
Špízy patří k letní klasice a snadno je připravíte na grilu nebo v troubě. Pokud se pustíte do kuřecí varianty, myslete na to, že můžete maso snadno vysušit. Abyste tomu zabránili, užijte nejdřív marinádu, poté špízy grilujte zabalené v alobalu a až nakonec nad ohněm.
Postup
01.
Maso nakrájejte na menší kousky. Z oleje, kečupu, medu, octa, hořčice a soli připravte marinádu a maso v ní nechte asi hodinu v pokojové teplotě odležet.
Tip: Chcete-li špízy pikantnější, přidejte chilli nebo zvolte ostrý kečup.
02.
Marinované kousky masa napichujte na grilovací jehly střídavě s nakrájenou cibulí, anglickou slaninou a cherry rajčátky. Takto upravené špízy zabalte do alobalu a grilujte doměkka, poté můžete alobal odstranit a maso ještě nechat dopéct „do barvy“. Servírujte s čerstvým pečivem.
Tip: Když si připravíte marinády víc, dejte jí část stranou a užijte ji jako omáčku ke špízům. Anebo zkuste recept na pravou americkou BBQ omáčku s colou.
Grilovací sezona
Grilovací sezona odstartovala! Nechte se inspirovat recepty, které si zamilujete. Je libo šťavnatý burger, lahodný dip nebo svěží salátek jako přílohu?
Burgery
S trhaným vepřovým | Vegetariánský z řepy | Veganský | Krůtí s dipem | Tuňákový se salátem | Kuřecí s coleslawem | Hovězí s čedarem