Hlavní obsah
3,0
(2)
Foto: YARUNIV Studio, Shutterstock.com

Foto: YARUNIV Studio, Shutterstock.com

Receptů na špízy není nikdy dost. Připravte si tentokrát klasický kuřecí ve snadné domácí BBQ marinádě, kterou můžete použít i jako omáčku na hotové maso.

20 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 500 g kuřecích prsou
  • 100 g anglické slaniny
  • 1 ks cibule
  • 200 g cherry rajčat
  • 1 lžíce oleje
  • 4 lžíce kečupu
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžíce octa 8%
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • 1 lžička soli
Článek

Špízy patří k letní klasice a snadno je připravíte na grilu nebo v troubě. Pokud se pustíte do kuřecí varianty, myslete na to, že můžete maso snadno vysušit. Abyste tomu zabránili, užijte nejdřív marinádu, poté špízy grilujte zabalené v alobalu a až nakonec nad ohněm.

Postup

01.

Maso nakrájejte na menší kousky. Z oleje, kečupu, medu, octa, hořčice a soli připravte marinádu a maso v ní nechte asi hodinu v pokojové teplotě odležet.

Tip: Chcete-li špízy pikantnější, přidejte chilli nebo zvolte ostrý kečup.

02.

Marinované kousky masa napichujte na grilovací jehly střídavě s nakrájenou cibulí, anglickou slaninou a cherry rajčátky. Takto upravené špízy zabalte do alobalu a grilujte doměkka, poté můžete alobal odstranit a maso ještě nechat dopéct „do barvy“. Servírujte s čerstvým pečivem.

Tip: Když si připravíte marinády víc, dejte jí část stranou a užijte ji jako omáčku ke špízům. Anebo zkuste recept na pravou americkou BBQ omáčku s colou.

Grilovací sezona

Grilovací sezona odstartovala! Nechte se inspirovat recepty, které si zamilujete. Je libo šťavnatý burger, lahodný dip nebo svěží salátek jako přílohu?

Burgery

Dipy a omáčky

Saláty

Načítám