Článek
Postup
01.
Nejprve si připravte marinádu na maso: důkladně promíchejte jogurt, olej, nadrcený česnek, oregano, římský kmín, citronovou šťávu, sůl a pepř.
02.
Kuřecí maso nakrájejte buď na malé kousky, nebo na delší proužky jako na fotografii. Maso vložte do jogurtové marinády a nechte ho v lednici přibližně tři hodiny.
KDO BY NEMILOVAL MASO NA JEHLE?
03.
Po této době maso napíchejte na špejle nebo na kovové jehly. Rozpalte gril nebo grilovací pánev. Mřížku potřete lehce olejem.
04.
Zeleninu omyjte a nakrájejte. Salátovou okurku nastrouhejte nahrubo a zamíchejte ji do jogurtu s trochou nadrceného česneku a osolte.
ŘECKÁ KUCHYNĚ JE VYNIKAJÍCÍ. INSPIRUJTE SE!
05.
Masové špízy grilujte ze všech stran dozlatova. Podávejte je se zeleninou, jogurtovým dipem a lehce na grilu rozpečeným pita chlebem. Jak se dělá domácí pita chleba?
Udělejte si také špízy v troubě ze dvou druhů masa nebo vepřové špízy po asijsku. Úžasné jsou i vepřové špízy satay s arašídovou omáčkou!