Hlavní obsah
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Grilování je u nás v redakci velice častá činnost a pochoutky z grilu patří mezi naše nejoblíbenější. Proto jsme pro vás dnes připravili další grilovací recept. Vyzkoušejte tentokrát kuřecí souvlaki.

25 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 2 ks kuřecích prsou
Marináda
  • 100 ml olivového oleje
  • 50 ml bílého suchého vína
    12
  • 4 lžičky citronové šťávy
  • 1 hrst čerstvého oregana
  • 1 lžička čerstvě mletého pepře
  • 1 lžička soli
  • 3 stroužky česneku
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Do marinády ponořte na kousky nakrájená kuřecí prsa a nechte minimálně 2 hodiny marinovat. Já je nechala naložená přes noc, měla jsem strach, že zhořknou, ale vůbec to chuť neovlivnilo. 

02.

Pak napíchejte maso na předem do vody namočené dřevěné špejle, případně na špízové jehly. Do souvlaki se nedává kromě masa nic. Vložte na gril. Asi po 10 minutách na grilu otočte na druhou stranu.

Tip: Maso podávejte se zeleninovým salátem, čerstvým chlebem a omáčkou nebo dipem podle vaší chuti.

Jaké jídlo z grilu máte nejraději u vás doma? 

Související témata:

Načítám