Článek
Postup
01.
Maso nakrájejte na nudličky, mrkev na kolečka, cibuli na osminky. V hluboké pánvi rozehřejte olej a kuře na něm opečte dozlatova, trvá to asi deset minut. Přidejte mrkev, ještě asi pět minut opékejte a nakonec zlehka orestujte i cibuli. Osolte, opepřete, přidejte sušené bylinky podle chuti (nejlepší je oregano, saturejka, špetka levandule a majoránky) a nechte rozvonět.
02.
Nakonec přidejte na kousky nakrájenou žlutou papriku a podlijte plechovkou sterilovaných rajčat. Poduste, dokud není paprika na skus měkká.
03.
Mezitím se pusťte do rýže. Najemno nakrájenou cibuli zpěňte na másle, přidejte rýži a promíchejte, aby máslo zcela obalilo všechna rýžová zrnka. Podlijte dvojnásobným množstvím vody, než bylo rýže (v tomto případě čtyři malé hrnky vody na dva malé hrnky rýže), přidejte koření a sůl a na mírném plameni za občasného promíchání duste doměkka.
Co všechno obvykle do masových směsí dáváte uprostřed zimy vy?