Článek
Postup
01.
Pokud máte cizrnu sterilovanou, můžete první část vynechat. Jestli ale budete používat cizrnu sušenou, je potřeba ji minimálně 4 hodiny předem (tedy třeba ráno, než budete odcházet do práce) namočit do studené vody stejně jako jiné luštěniny. Odpoledne ji pak už stačí uvařit doměkka, což trvá zhruba stejně dlouho jako příprava zbytku zeleninové pánve, kam ji nakonec přimícháte.
02.
Kuřecí maso nakrájejte na malé kousky, osolte je a opepřete a orestujte je zprudka na oleji. Přidejte na osminky nakrájenou a na plátky rozebranou červenou cibuli, nasekaný rozmarýn nebo jinou bylinku podle chuti, mražené fazolové lusky a na kousky pokrájenou hlívu ústřičnou a červenou papriku, zmírněte plotnu na polovinu výkonu a vše restujte tak dlouho, dokud lusky a paprika nebudou měkké, trvá to asi 10–15 minut.
03.
Nakonec přisypte uvařenou nebo slitou sterilovanou cizrnu. Vše promíchejte a můžete podávat. Jako příloha se hodí vařené brambory nebo opečený tmavý toastový chleba.
Pokud rádi hlívu ústřičnou, určitě vyzkoušejte hlívu na víně se špenátem a quinoou.