Hlavní obsah
3,3
(66)
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Když vám zbude jen jedna porce pečeného nebo grilovaného kuřecího masa, rodinku s ní nenakrmíte. Vyzkoušejte dnešní recept na vydatný salát, kde zbytek kuřecího masa nápaditě zužitkujete v nevšední kombinaci s hroznovým vínem a řapíkatým celerem.

15 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
3 porce
  • 300 g kuřete
  • 1,5 stonku řapíkatého celeru
  • 1 hrst hroznového vína
  • 1 hrst mandlových lupínků
  • 100 g majonézy
  • 1 stroužek česneku
  • 1 stonek jarní cibulky
  • 2 špetky soli
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup

01.

Pečené či grilované maso přibližně ze 1/4 kuřete oberte a nakrájejte či natrhejte na menší kousky. Řapíkatý celer omyjte a nakrájejte ho na půlcentimetrové dílky. Kuličky omytého hroznového vína rozkrojte na poloviny. Jarní cibulku (světlou i zelenou část) nasekejte.

02.

Do majonézy nadrťte malý stroužek česneku. Nyní všechny ingredience smíchejte dohromady a nakonec přidejte hrst mandlových plátků. Salát dle chuti dosolte a opepřete čerstvě namletým pepřem. 

03.

Nechte ho v lednici pár hodin rozležet a vychladit a pak ho podávejte s čerstvým pečivem. 

Foto: Svatava Vašková

Pokud je na vás majonéza příliš hutná, klidně ji nastavte bílým jogurtem Foto: Svatava Vašková

Načítám