Hlavní obsah
5,0
(1)
Foto: David Háva

Foto: David Háva

I když vypadá příprava rolády na první pohled složitě, opak je pravdou. Dbejte jen na to, abyste maso seřízli rovnoměrně, a příliš ho neklepejte, aby nebylo „děravé“. Pustíte se do rolády s mozzarellou?

40 min.
Příprava
1 hod., 30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
6 porcí
  • 4 ks kuřecích prsou
  • 1 svazek jarní cibulky
  • 200 g slaniny
  • 100 ml bílého vína
  • 2 dl hovězího vývaru
  • 2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 2 ks mozzarelly
  • 2 palice česneku
  • 1 lžíce másla
Článek

Postup

01.

Kuřecí prsní řízky naklepejte, osolte a opepřete. Jarní cibulky nakrájejte a orestujte na másle.

02.

Na prkénko poklaďte polovinu plátků anglické slaniny. Na ně pak maso rozložte tak, aby se jednotlivé řízky překrývaly a vytvořily plochu, na kterou navrstvíte náplň.

03.

Začněte druhou polovinu plátků anglické slaniny, pak přidejte plátky mozzarelly a nakonec přidejte restované jarní cibulky. Maso zaviňte a pevně svažte provázkem, aby se náplň při pečení neuvolnila.

04.

Roládu nejdřív v suchém pekáčku opečte ze všech stran. Podlejte vínem a nechte ho odpařit. Pak podlejte vývarem, přidejte překrojené palice česneku a pečte asi hodinku v troubě předehřáté na 185 °C.

Tip: Upečené česneky jednoduše prsty vymáčkněte, přidejte k ještě horkým bramborám spolu se dvěma lžícemi másla a rozšťouchejte. Podávejte jako přílohu k roládě.

Pokud vám nějaká mozzarella zbude, k večeři si z ní připravte pomazánku s bazalkou.

Související témata:

Načítám