Článek
Postup
01.
Kuřecí prsní řízky naklepejte, osolte a opepřete. Jarní cibulky nakrájejte a orestujte na másle.
02.
Na prkénko poklaďte polovinu plátků anglické slaniny. Na ně pak maso rozložte tak, aby se jednotlivé řízky překrývaly a vytvořily plochu, na kterou navrstvíte náplň.
03.
Začněte druhou polovinu plátků anglické slaniny, pak přidejte plátky mozzarelly a nakonec přidejte restované jarní cibulky. Maso zaviňte a pevně svažte provázkem, aby se náplň při pečení neuvolnila.
04.
Roládu nejdřív v suchém pekáčku opečte ze všech stran. Podlejte vínem a nechte ho odpařit. Pak podlejte vývarem, přidejte překrojené palice česneku a pečte asi hodinku v troubě předehřáté na 185 °C.
Tip: Upečené česneky jednoduše prsty vymáčkněte, přidejte k ještě horkým bramborám spolu se dvěma lžícemi másla a rozšťouchejte. Podávejte jako přílohu k roládě.
Pokud vám nějaká mozzarella zbude, k večeři si z ní připravte pomazánku s bazalkou.