Hlavní obsah
3,1
(66)
Foto: Stream.cz

Foto: Stream.cz

Líbí se vám programy o vaření? Tak se pojďte podívat na nový díl pořadu S kuchařem u plotny. Video najdete zde nebo na Stream.cz. Populární šéfkuchař Zdeněk Marcín vám dnes předvede, jak na kuřecí roládu s kopřivovou nádivkou. To se na Velikonoce hodí, co říkáte?

45 min.
Příprava
55 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Roláda
  • 1 ks kuřete
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky pepře
Nádivka
  • 1 šálek přepuštěného másla
  • 150 ml mléka
  • 3 ks rohlíku
  • 3 hrsti kopřiv
  • 3 ks vejce
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky pepře
Článek

Postup

01.

02.

Bílky osolte, vyšlehejte z nich sníh a zatím odložte. V misce promíchejte žloutky s mlékem, osolte a opepřete. 

03.

Kopřivy spařte a nasekejte nadrobno. Rohlíky nakrájejte na kostky a dejte do velké mísy. Přidejte přepuštěné máslo a promíchejte. Dále přidejte žloutky s mlékem, promíchejte, a spařené, nadrobno nakrájené kopřivy a opět promíchejte. Nakonec postupně vmíchejte opatrně sníh.

04.

Vykostěné kuře si rozprostřete, osolte a opepřete. Naplňte ho nádivkou a zatočte do rolády. Tu pak zabalte do pečicího papíru a alobalu a dejte do trouby péct na 160 stupňů na 50 minut. 

05.

Roládu vyndejte z trouby, rozbalte z alobalu a pečicího papíru a samotnou ji ještě dejte do trouby rozehřáté na 250 stupňů, přibližně na pět minut.

06.

Servírujte nakrájenou na plátky. Jako přílohu doporučujeme bramborovou kaši (nejlepší, jakou jste kdy jedli) a divokou rukolu zakápnutou olivovým olejem.

Kdybyste si nebyli jisti postupem, můžete se podívat na videonávod S kuchařem u plotny na Stream.cz nebo se podívejte na podobný recept přímo zde – Velikonoční nádivka se špenátem a uzeným masem

Načítám