Článek
Postup
01.
Kuřecí prsa nakrájejte na menší kousky, osolte a opepřete je a orestujte na olivovém oleji.
02.
K masu přidejte na osminky nasekanou šalotku a na plátky nakrájený česnek. Nakonec přisypte rýži, vše zalijte vínem a horkým neslaným vývarem tak, aby bylo všechno rizoto ponořené. Přimíchejte na kousky nakrájenou papriku a šafrán a pomalu vařte. Rýže do sebe vtáhne velké množství tekutiny, proto je potřeba v případě potřeby vývar dolévat.
03.
Když je rýže skoro uvařená, přidejte brokolici rozebranou na růžičky, hrášek a zelené fazolky a vše promíchejte. Hrnec přiklopte poklicí a duste dalších asi 5 minut. Rizoto by mělo být velmi mokré, konzistenci by mělo mít podobnou jako kaše.
04.
Podle potřeby dochuťte solí a pepřem a vmíchejte mascarpone a zakysanou smetanu. Těsně před servírováním rizoto posypte strouhaným parmazánem.
Zkuste si vyrobit vlastní domácí mascarpone.