Hlavní obsah
2,0
(1)
Foto: Vodňanské kuře

Foto: Vodňanské kuře

Jak zkombinovat kuřecí maso a mascarpone? Tenhle recept si zamiluje celá vaše rodina!

20 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 špetka pepře
  • 1/2 lžičky soli
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 100 g parmazánu
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • 1 špetka šafránu
  • 2 lžíce mascarpone
  • 3 stroužky česneku
  • 4 ks šalotky
  • 100 g fazolových lusků
  • 100 g čerstvého hrášku
  • 1 ks červené papriky
  • 1 dl bílého suchého vína
  • 1/2 ks brokolice
  • 1 l drůbežího vývaru
  • 250 g kulatozrnné rýže
  • 4 ks kuřecích prsou
Článek

Postup

01.

Kuřecí prsa nakrájejte na menší kousky, osolte a opepřete je a orestujte na olivovém oleji.

02.

K masu přidejte na osminky nasekanou šalotku a na plátky nakrájený česnek. Nakonec přisypte rýži, vše zalijte vínem a horkým neslaným vývarem tak, aby bylo všechno rizoto ponořené. Přimíchejte na kousky nakrájenou papriku a šafrán a pomalu vařte. Rýže do sebe vtáhne velké množství tekutiny, proto je potřeba v případě potřeby vývar dolévat.

03.

Když je rýže skoro uvařená, přidejte brokolici rozebranou na růžičky, hrášek a zelené fazolky a vše promíchejte. Hrnec přiklopte poklicí a duste dalších asi 5 minut. Rizoto by mělo být velmi mokré, konzistenci by mělo mít podobnou jako kaše.

04.

Podle potřeby dochuťte solí a pepřem a vmíchejte mascarpone a zakysanou smetanu. Těsně před servírováním rizoto posypte strouhaným parmazánem.

Zkuste si vyrobit vlastní domácí mascarpone.

Související témata:

Načítám