Článek
Postup
01.
Maso podélně seřízněte, aby vznikl větší plát, a ten pak opatrně naklepejte. Můžete v něm také naříznout jen kapsu a pak prsa z každé strany opatrně naklepat. Osolte, opepřete a nechte odpočívat. Bylinky nasekejte nadrobno, stroužky česneku prolisujte, přidejte ricottu a promíchejte v misce.
02.
Na každý plátek masa naneste vrchovatou lžíci náplně a trochu ji rozetřete tak, aby okraje řízku zůstaly volné. Maso přehněte a spíchněte pomocí párátek, aby se náplň při pečení neuvolnila. Naplněné řízky pak obalujte v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance.
03.
Obalené řízky smažte ve vyšší vrstvě oleje dozlatova a dokřupava. Hotové dávejte na papírové ubrousky, aby z nich odsály přebytečný tuk, a pak z nich vyjměte párátka. Podávejte s bramborovou kaší a zeleninovým salátem podle chuti.
Milujete řízky, ale nemáte je v úmyslu plnit? Dejte si smažené miniřízečky z panenky naložené v jogurtu a bez trojobalu nebo šťavnaté řízky z trouby.