Článek
Postup
01.
Maso jemně naklepejte a každý plátek nařízněte, aby vznikla kapsa. Osolte a opepřete.
02.
Na másle krátce opečte nahrubo nakrájený česnek. Když se rozvoní, vmíchejte špenát a nechte ho zavadnout. Pak vše promíchejte s ricottou a směs dejte trochu vychladnout.
03.
Prochladlou špenátovou směsí naplňte plátky masa. Na konci sepněte špejlí, aby se náplň při smažení neuvolnila.
PLNĚNÉ KUŘECÍ ŘÍZKY NIKDY NEZKLAMOU
04.
Do misky vyklepněte vejce, přidejte mléko, trochu soli a prošlehejte. Hotové kapsy obalujte nejdřív v hladké mouce, pak vaječné směsi a nakonec ve strouhance. Jak připravit trojobal, aby byly řízky ještě křupavější?
05.
Obalené řízky smažte ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje z obou stran dozlatova. Skládejte je na ubrousky, aby se z nich odsál přebytečný tuk. Podávejte s vařenými bramborami nebo bramborovou kaší a zeleninovým salátem.
Máte rádi plněné řízky? Vyzkoušejte recept na cordon bleu nebo vepřovou kapsu plněnou nivou a slaninou. Anebo vás lákají kuřecí prsa plněná balkánským sýrem?