Článek
Postup
01.
Maso jen velmi jemně naklepejte a nařízněte do něj kapsu. Poté ho osolte a opepřete ze všech stran.
02.
Bylinky nasekejte, přidejte k nim prolisované stroužky česneku a rozdrobený sýr. Vše důkladně promíchejte a hotovou směsí napěchujte kapsy v mase. Pomocí párátek stáhněte, aby se náplň při pečení neuvolňovala.
MÁTE RÁDI PLNĚNÉ KUŘECÍ ŘÍZKY?
03.
Takto připravené řízky poprašte hladkou moukou a zprudka opečte na oleji. Poté je vyskládejte do olejem vymazaného pekáčku a vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte přibližně půl hodiny.
04.
Hotové maso nechte chvilku stát a teprve pak nakrájejte na plátky. Podávejte s bramborovou kaší nebo dobře ochuceným kuskusem. A nezapomeňte na zeleninový salát.
Kuřecí prsíčka přímo svádějí k plnění a zavíjení. Což takhle kuřecí závitky se slaninou, sýrem a ořechy anebo kuřecí řízky plněné slaninou a osmažené v trojobalu?